respublika.lt

Festivalis „Jauna muzika“ šiemet žengs į teatro erdvę

(0)
Publikuota: 2014 balandžio 16 13:23:05, Respublika.lt, Eltos inf.
×

Tradicinis festivalis "Jauna muzika. Garso galerija 2014", šiemet Vilniuje rengiamas balandžio 22-27 dienomis, klausytojams ir žiūrovams siūlys pažvelgti į įvairiausias garso, muzikos ir teatro sąsajas, taip pat atkreipti dėmesį ir į ryškiausius lietuvių teatro muzikos kūrėjus.

Festivalio "garso galerijų" panoramoje šįkart pristatomi muzikinio veiksmo ir eksperimentinio šokio spektakliai, nauji audiovizualinio meno projektai, teatralizuotas džiazo atlikėjų performansas, kompiuteriu valdomų muzikos instrumentų koncertas ir specialiai festivaliui sukurtas muzikinis meninės dokumentikos filmas.

Festivalį balandžio 22 dieną pradės Antano Kučinsko teatralizuoto muzikos kūrinio "Apie žvėris ir žmones" pagal Kristijono Donelaičio pasakėčias premjera. Birutės Mar režisuotą kūrinį atliks nedidelis muzikantų ansamblis bei aktorius Andrius Bialobžeskis, savo monologais įgarsinantis kiekvienos pasakėčios moralus.

"Jaunoje muzikoje" taip pat bus pristatytas kompozitoriaus Antano Jasenkos ir choreografės Birutės Letukaitės bei šokio teatro "Aura" spektaklis "Padaryk iš manęs jungiklį", "Stalo teatro" kūrėjų Saulės Degutytės, Snieguolės Dikčiūtės ir judesio terapijos specialistės Raimos Drąsutytės pastatymas "Pievos", perkusininko Arkadijaus Gotesmano, džiazo atlikėjų - klavišininko Dmitrijaus Golovanovo, trimitininko Bairono Valeno (Byron Walenn) ir videomenininkės Aurelijos Maknytės bei rašytojo Rolando Rastausko teatralizuota vizija "IV veiksmas", Mariaus Salyno kūrinys "Oracle in 60" vaizdui, elektronikai ir trims aktoriams.

Festivalio metu išvysime ir videomenininko Džiugo Katino filmo "Sapnai" premjerą. Kūrinio centre - pokalbiai apie sapnus, sąmonės ir pasąmonės procesus su Lietuvos teatro kompozitoriais - Vidmantu Bartuliu, Algirdu Martinaičiu, Faustu Latėnu, Antanu Jasenka ir Giedriumi Puskunigiu.

Paskutinysis renginių ciklo vakaras bus skirtas elektroninių garsų teatrą kuriančiam vokiečių ir lenkų menininkų duetui "gamut inc", kurie savo kūryboje nagrinėja elektroninės ir instrumentinės muzikos sąveiką. "Jaunos muzikos" festivalyje duetas ketina pristatyti kompoziciją, kurioje naudojami instrumentai, valdomi oro, plaktukų ir magnetų. Atsižvelgiant į erdvės būseną, pasirodymo metu garsinė medžiaga bus formuojama kaip audinys iš realių garsų šaltinių ir elektroninių atgarsių.

Festivalio renginiai vyks Menų spaustuvėje, Šiuolaikinio meno centre ir Mažajame teatre.

Nuo 1992 metų Lietuvos kompozitorių sąjungos rengiamas festivalis "Jauna muzika" yra didžiausias elektroninės ir elektroakustinės muzikos festivalis Lietuvoje ir Baltijos šalyse, pristatantis lietuvių ir užsienio kompozitorių kūrybą.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s