respublika.lt

„Edis Agregatas, arba Nemirštančio optimisto gyvenimas ir mirtis“

(0)
Publikuota: 2017 balandžio 07 13:11:17
×
nuotr. 2 nuotr.
Keistuolių teatro aktorius Aidas Giniotis. Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

Keistuolių teatro sceną žengia neabejotinai grandioziškiausias, įspūdingiausias ir dar niekada Lietuvoje neamatytas teatro įvykis - roko fantasmagorija „Edis Agregatas, arba Nemirštančio optimisto gyvenimas ir mirtis". Šiuo skirtingus žanrus - teatrą ir gyvai atliekamą muziką - jungiančiu sceniniu veikalu į sceną visa galia ir naujomis jėgomis bei netikėtomis raiškos formomis sugrįžta muzikinė Keistuolių teatro pusė, aktorių orkestras, diriguojamas teatro spiritus movens Aido Giniočio.

 

Eksperimentinės roko muzikos, gyvai atliekamos aktorių scenoje, ir pirmą kartą Lietuvos teatrų istorijoje pasirodančios steampunk scenografijos fone besiskleidžianti nemirštančio optimisto istorija sužavės ne tik  „Da Vinčio kodo“ ir alternatyviosios istorijos gerbėjus, bet ir visus, pasiruošusius nerti į mechaniškos ir užburiančios atmosferos, pomirtinio gyvenimo bei visų svarbiausia - amžinosios laimės paslapties kupiną teatro įvykį. Projekto kūrėjai šį savo kūrinį įvardija netikėtu žanru - roko fantasmagorija, kurioje progresyvsus ir art roko muzika darniai sugyvena su naujų teatrinių formų paieškomis, besiskleidžiančiomis scenoje nauja ir nematyta stilistika.

Sceninio vyksmo dėmesio centre, išlaikant geriausias Keistuolių teatro tradicijas (kurios tęsiasi nuo roko operos „Daktaras Stasys" iki legendinės ir daugybę Auksinių scenos kryžių apdovanojimų pelniusios „Meilė ir mirtis Veronoje") įtaigiai muzikine forma pasakojama mistinės figūros Edžio Agregato (ne)sibaigianti gyvenimo istorija. Jam suteiktas unikalus šansas pakartoti gyvenimą dar sykį, apie vertybes ir prasmes mąstant jau iš anapusybės perspektyvos. Ar viskas būtų taip pat, ar viskas būtų kitaip, jei būtų leista kartoti ir rinktis? - to klausia ir mėgina iššifruoti šio performanso kūrėjai, nebijantys drąsiai nerti į gyvenimo pakraščius ir mirties prieigas, nebijantys ryškių charakterių, iškalbaus grimo ir metalu džergdžiančių akordų. Nežinomame amžiuje postapokaliptiniame laike skirtingose pasaulio vietose atrandamos mitinio žmogaus, legendinio pranašo Edžio Agregato, pagarsėjusio amžinai laimingu gyvenimu, relikvijos. Atrastosios relikvijos - Edžio atvaizdas ar jo paties dalys, tarsi Turino drobulė ar Budos pėdsakas, - dar ir pasižymi ypatingomis galiomis. Relikvijoms atsirandant vis kituose pasaulio kampeliuose susiburia grupė žmonių, pasiryžusių išsiaiškinti, kas gi iš tiesų buvo toji mistinė figūra. Entuziastingai kompanijai pasitarnauja svarbiausias radinys - Edžio Agregato psalmynas, į kurį psalmių forma nugulė visi svarbiausi laimingojo pranašo gyvenimo įvykiai - nuo jo neįprasto gimimo, neįtikėtinos kasdienybės mechaniškoje kruopščiai apsakaičiuotoje visuomenėje iki mirties, netikėtai tapusios naujos istorijos pradžia.

Premjera Balandžio 8 d. 19 val. Keistuolių Teatre (Laisvės pr. 60, Vilnius)


Režisūra, muzika ir libretas: Aidas Giniotis

Vaidina:
AidasGiniotis (vokalas), Darius Miniotas (gitara, mušamieji, vokalas), Giedrius Kiela (bosinė gitara, gitara, vokalas), Gabrielius Zapalskis (klavišiniai, vokalas), Jonas Šarkus (pučiamieji, sintezatorius, vokalas), Judita Urnikytė (mušamieji, vokalas), Ieva Stundžytė (gitara, vokalas).

Scenografija: 
R. Skrebūnaitė

Šviesų dailininkas:
D. Malinauskas

Garsas: I. Juzokas ir J. Kolobovaitė

Spektaklis žiūrovams nuo 14 metų.


Keistuolių teatro inf.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s