respublika.lt

Dusetų bibliotekoje telpa ir meno galerija

(0)
Publikuota: 2014 balandžio 26 15:31:24, Genė SILICKIENĖ, „Respublikos“ žurnalistė
×

Zarasų rajono Dusetų Kazimiero Būgos biblioteka įsikūrusi karališkai, prieš ketverius metus renovuotose 270 kv.m patalpose. Bibliotekos vedėja Elena Gaižiuvienė džiaugiasi, kad atskiras erdves turi vaikai, interneto vartotojai, yra erdvi skaitykla ir meno galerija.

- Meno galerijos miesteliuose yra retenybė, tačiau Dusetos turi net dvi. Vieną bibliotekoje. Ar nepristingate autorių?

- Miestelio galerijoje eksponuojama profesionalių menininkų kūryba, o bibliotekos erdvės skiriamos tautodailininkams, pradedantiems kūrėjams. Džiaugiamės, kad tautodailininkai ir kiti kūrybingi žmonės bibliotekoje gali parodyti savo kūrybą, užmegzti dialogą su skaitytojais ir padiskutuoti apie kūrybos raišką. Galerijoje rodėme rokiškėnės Gitos Kolosovienės darbų parodą „Prisilietimas“, Dusetų meno mokyklos mokinių kūrybą, tautodailininkės Daivos Stasiškienės rankdarbius, Aurelijos Vitkevičienės siuvinėtus paveikslus ir dekupažo darbus, Reginos Barzdaitės fotografijas ir rankdarbius, dabar ekspozicijoje Vilijos Visockienės kūryba. Kai dauguma autorių yra pažįstami, susidomėjimas didžiulis. Per metus surengiame 4-5 parodas.

- Dusetiškiai gali pasididžiuoti ir literatūriniais talentais. Ar prie jų puoselėjimo prisideda bibliotekoje veikiantis literatų klubas „Atgaiva“?

- Mūsų „Atgaiva“ gyvuoja jau 16 metų. Ne visi jos nariai gyvena Dusetose, tačiau kraštiečiai labai aktyvūs, yra išleidusių kelias ir net keliolika knygų. Monika Matulienė pristatė jau antrąją poezijos knygą „Metų vėrinys“, literatė Agnė Braknienė - prisiminimų knygą „Laiko laiptais“, dedikuotą Motinai. Kraštietė Regina Guntulytė-Rutkauskienė parašė jau penkias knygas, neseniai bibliotekoje pristatėme naujausią - „Naktinis ekspresas“.

- Ar visas idėjas galite įgyvendinti? Ko labiausiai trūksta bibliotekai?

- Turbūt mūsų problemos tokios pačios kaip kitų miestelių ar kaimų bibliotekų. Turime 808 skaitytojus, nors ir gimnazijoje yra biblioteka, miestelis tuštėja. Fondai nemaži, bet stokojame naujų knygų. Vis dar neturime žaliuzių, tačiau neprarandame vilties kada nors jas įsigyti.

 

Parengta pagal dienraščio „Respublika“ priedą „Gyvenimas“

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar esate patenkinti naudojamo banko paslaugomis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-1 +4 C

-2 +4 C

+1 +5 C

+1 +8 C

+5 +12 C

+2 +8 C

0-6 m/s

0-6 m/s

0-8 m/s