respublika.lt

„Didysis muzikų paradas“ šiemet suvienys muziką ir teatrą

(0)
Publikuota: 2014 spalio 20 17:29:01, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 4 nuotr.
Spaudos konferencijos metu. Martyno Ambrazo (ELTA) nuotr.

Lietuvos muzikų sąjungos kasmet rengiamas "Didysis muzikų paradas" šiemet pristatys 22 kamerinius ansamblius, kurie pasirodys netikėtuose amplua bei žiūrovams pristatys spektaklių ištraukas.

 

"Kviečiame klausytis matant, pasitelkti asociatyvinį mąstymą, fantaziją, kad ta muzika raiškiau prabiltų. Į paradą pateko atlikėjai, kurie dalyvavo muzikinės koncepcijos konkurse ir jie buvo kviesti pateikti programas ne atsitiktiniai, kaip kas supuola, bet kad skambantys kūriniai turėtų vienijantį momentą, kad juos būtų galima vizualizuoti", - sako Lietuvos muzikų sąjungos prezidentė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė.

Anot jos, kiekvienas kolektyvas pateiks programą pagal savo vidinius gebėjimus. Pavyzdžiui, kvartetas "Mettis" sulies šiuo metu aktualią karo ir muzikos temą - grieš karo apkasuose. Kiti atlikėjai sujungs šokio ir muzikos elementus.

"Sekame, kas vyksta šiuolaikinėje visuomenėje, kas vyksta muzikos industrijoje, ir iš to gimė mintis įvesti į "Didįjį muziką paradą" naują temą - teatrališkumą muzikoje. Kartu su tuo siekiame judėti prie tarpdiscipliniškumo muzikoje, nes šiais laikais dažnai neužtenka būti vien geru muziku, reikia gerai ir patraukliai save pateikti, nustebinti klausytoją ir kartu pritraukti naują, taigi subūrėme scenografų komandą, kuri dirbs su muzikais", - pasakoja Lietuvos muzikų sąjungos atstovas Eugenijus Kaminskis.

Trečiadienį filmuojamas renginys per LRT Kultūros kanalą bus rodomas šeštadienį ir kartu su parengtais reportažais tęsis net 5 valandas. Iš viso koncerte pasirodys daugiau kaip šimtas muzikų. Renginį režisuoja Marija Simona Šimulynaitė.

"Tokie projektai yra labai reikalingi, nes tai ne kokie vienkartiniai, kuriuos televiziją parodo ir pasimiršta, tai yra istoriniai koncertai", - antrina Lietuvos muzikų sąjungos tarybos narys, operos solistas Vladimiras Prudnikovas.

Anot verslininko ir filantropo Sauliaus Karoso, "Didysis muzikų paradas" ne tik pritraukia žmonių dėmesį, bet yra tarsi metraštis, kurį peržiūrėjus galima susipažinti su visa šalies muzikine istorija.

Renginio metu bus pateikti ir tradiciniai "Auksinių diskų" laureatai. Šiemet jais tapo dainininkas Vaclovas Daunoras, vargonininkas Leopoldas Digrys, perkusininkas Pavelas Giunteris ir Klaipėdos kamerinis orkestras.

"Šiemetiniai laureatai atitinka mūsų sąjungos prerogatyvas, kad yra labai įvairaus amžiaus atlikėjai ir visi yra to verti", - teigia A. Žigaitytė-Nekrošienė.

"Auksiniai diskai" pradėti teikti 2001-aisiais. Juos yra gavę solistai Violeta Urmana, V. Prudnikovas, Vytautas Juozapaitis, atlikėjai Mūza Rubackytė, Petras Geniušas, chorai "Brevis" ir "Jauna muzika", Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kvartetas bei daugelis kitų.

Kitąmet "Didįjį muzikos paradą" ketinama paversti "Didžiąja muzikos muge", kuriame dalyvautų ir muzikos vadybininkai iš užsienio.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s