respublika.lt

Dangų perskros milžiniški šviesos stulpai

(0)
Publikuota: 2018 vasario 15 11:52:43, Ieva Urbonaitė-Vainienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Dangų perskros milžiniški šviesos stulpai. Audriaus Ambraso nuotr.

Ketvirtadienio vakarą ir Vasario 16-ąją iki vidurnakčio Vilniaus dangų skros milžiniški šviesos spinduliai.

 

Kaip Eltai sakė Nacionalinės premijos laureatas, architektas Audrius Ambrasas, šviesos projekcija sostinės Aukų gatvės skvere tarp Genocido muziejaus bei Muzikos ir teatro akademijos bus pagerbti visi, kovojusieji už Lietuvos laisvę.

„Daug kas priklausys nuo oro. Šviesos paminklui palankiausias būtų apniukęs dangus ir sniegelis. Tiesiog dar ryškiau matytųsi. Bet ir man pačiam įdomu, kaip viskas atrodys“, - sakė architektas.

Pasak A. Ambraso, keturios šviesos kolonos, šaunančios į dangų, matysis iš toli - ne tik Lukiškių aikštės prieigose, bet ir nuo Tauro kalno.

„Pagerbti kovojusius už Lietuvos laisvę pakeliant akis į dangų galima ir pačiame Aukų gatvės skvere. Metų pradžioje pasiūlėme šią vietą įamžinti memorialu. Sulaukėme didelio visuomenės susidomėjimo ir palaikymo, tad spontaniškai kilo mintis Vasario 16-ajai padaryti paminklo šviesos maketą. Tikimės, kad pavyks“, - sakė architektas.

Idėjai įgyvendinti pasitelkti keturi specialūs, ypač galingi pusantro metro aukščio prožektoriai, sveriantys maždaug po 200 kilogramų.

Planuojama, kad projekcija iškils ir bus matoma dvi dienas - vasario 15 ir 16-ąją, nuo 17.30 val. iki vidurnakčio.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar klausėte kandidatų į prezidentus debatų?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip vertinate savo ekonominę padėtį?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-1 +2 C

-2 +5 C

+5 +10 C

+2 +7 C

+4 +10 C

+5 +12 C

0-6 m/s

0-5 m/s

0-9 m/s