respublika.lt

„Auksiniai scenos kryžiai“ teatralams bus įteikti Kaune

(0)
Publikuota: 2015 kovo 27 13:16:55, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
„Auksiniai scenos kryžiai“ teatralams bus įteikti Kaune. Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

Už geriausius 2014 metų Lietuvos teatrų scenos darbus premijomis ir atminimo ženklais kovo 27-ąją - Tarptautinę teatro dieną - bus apdovanoti geriausi šalies teatro menininkai. Kultūros ministerijos įsteigti profesionalaus teatro meno kūrėjų darbų premijos ir atminimo ženklai - "Auksinis scenos kryžius" ir Boriso Dauguviečio auskaras - kovo 27-ąją bus teikiami Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.

 

Lietuvos teatrų spektaklius vertino komisija: teatrologai Rasa Vasinauskaitė, Jurgita Staniškytė, Vlada Kalpokaitė, Andrius Jevsejevas, muzikologės Audronė Žiūraitytė ir Veronika Janatjeva (komisijos pirmininkė), šokio kritikė Ingrida Gerbutavičiūtė, dailėtyrininkė Raimonda Bitinaitė-Širvinskienė ir kultūros žurnalistas, teatro apžvalgininkas Julijus Lozoraitis.

Pristatyti premijoms buvo 72 spektaklių kūrėjai ir atlikėjai.

Dar kartą primename Kultūros ministerijos ekspertų komisijos paskelbtus teatro premijų "Auksiniai scenos kryžiai 2014" nominantus.

Režisierius:
Artūras Areima už spektaklių "Kartu" ir "Ričardas II: Post factum", Eimuntas Nekrošius už spektaklio "Jobo knyga" , Jonas Vaitkus už spektaklių "Karalius Lyras" ir "Nebylys" (kartu su Tomu Jašinsku), Gintaras Varnas už operos "Kornetas" ir dramos spektaklio "Biografija: vaidinimas" režisūrą.

Scenografija ir kostiumai: Gintaras Makarevičius už scenografiją spektakliams "Biografija: vaidinimas" ir "Nebylys" , Medilė Šiaulytytė už scenografiją operai "Kornetas", Artūras Šimonis už scenografiją ir kostiumus (kartu su Vilija Šuklyte) operai vaikams "Makaronų opera".

Kompozitorius / kompozitorė:
Ernestas Kaušylas, Miša Skalskis už muziką ir jos atlikimą spektaklyje "Kosmosas+" , Kipras Mašanauskas už muziką miuziklui "Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda", Onutė Narbutaitė už muziką operai "Kornetas".

Aktorė (pagrindinis vaidmuo): Agnė Ramanauskaitė už Jekaterinos vaidmenį dramos spektaklyje "Šokis Delhi" ir vaidmenis šokio spektaklyje vaikams "Maži stebuklai", Agnė Šataitė už Severiutės vaidmenį spektaklyje "Dėdės ir dėdienės" ir Serafimos Iljiničnos vaidmenį spektaklyje "Savižudis", Eglė Špokaitė už Antuanetės vaidmenį spektaklyje "Biografija: vaidinimas" ir Karalienės Izabelės vaidmenį spektaklyje "Ričardas II: Post factum" .

Aktorė (nepagrindinis vaidmuo): Jūratė Onaitytė už Motinos vaidmenį spektaklyje "Aušros pažadas" ir Alinos Pavlovnos vaidmenį spektaklyje "Šokis Delhi", Danguolė Petraitytė už Dėdienės vaidmenį spektaklyje "Nebylys", Vilma Raubaitė už vaidmenis spektaklyje "Dr. Faustas" ir Kesonijos vaidmenį spektaklyje "Kaligula".

Aktorius (pagrindinis vaidmuo):
Vytautas Anužis už Karaliaus Lyro vaidmenį spektaklyje "Karalius Lyras", Dainius Svobonas už Kiurmano vaidmenį spektaklyje "Biografija: vaidinimas", Remigijus Vilkaitis už Jobo vaidmenį spektaklyje "Jobo knyga".

Aktorius (nepagrindinis vaidmuo):
Viačeslavas Lukjanovas už Glosterio sūnaus Edgaro vaidmenį spektaklyje "Karalius Lyras" , Kęstutis Macijauskas už Tėvo vaidmenį spektaklyje "Paprastos beprotybės istorijos" , Tomas Rinkūnas už Kalabuškino vaidmenį spektaklyje "Savižudis" ir Vasios komunisto vaidmenį spektaklyje "Kartu".

Operos solistas / solistė: Joana Gedmintaitė už Rozinos vaidmenį operoje "Sevilijos kirpėjas", Asmik Grigorian už Leonoros vaidmenį operoje "Trubadūras", Arūnas Malikėnas už Tėvo vaidmenį operoje "Jonas ir Greta", Jovita Vaškevičiūtė už Markizo, Grafienės vaidmenis operoje "Kornetas" , Azučenos vaidmenį operoje "Trubadūras" ir Motinos vaidmenį operoje "Jonas ir Greta".

Operetė ir miuziklas: solistas Raimondas Baranauskas už Aristido vaidmenį operetėje "Balius Savojoje", Edmono Danteso ir Abato Farijos vaidmenis miuzikle "Grafas Montekristas", dirigentas Jonas Janulevičius už operetės "Balius Savojoje" ir miuziklo "Grafas Montekristas" muzikinės dalies parengimą, už Paulio Abrahamo operetės "Balius Savojoje" partitūros orkestruotę, solistė Ingrida Kažemėkaitė už Deizės Parker vaidmenį operetėje "Balius Savojoje" ir Valentinos vaidmenį miuzikle "Grafas Montekristas".

Baleto solistas / solistė: Anastasija Čumakova už Mari vaidmenį balete "Spragtukas", Kristina Gudžiūnaitė už Mari vaidmenį balete "Spragtukas" ir Gerdos vaidmenį balete "Sniego karalienė", Genadijus Žukovskis už Princo vaidmenį balete "Spragtukas" ir Kajaus vaidmenį balete "Sniego karalienė".

Šokio menas: Gotautė Kalmatavičiūtė už vaidmenis šokio spektakliuose "Padaryk iš manęs jungiklį" ir "Apollo", Ema Nedobežkina už vaidmenis šokio spektakliuose "Padaryk iš manęs jungiklį" ir "Apollo", Mantas Stabačinskas, Marius Pinigis už šokio spektaklio "ID: D&G" choreografiją ir atlikimą.

Teatras vaikams ir jaunimui:
operos "Jonas ir Greta" statytojai, spektaklio "Kosmosas+" kūrybinė grupė, spektaklio "Makaronų opera" kūrybinė grupė.

Lėlių ir objektų teatras:
spektaklio "Akmuo vanduo geluonis" kūrybinė grupė, spektaklio "Smėlio žmogus" kūrybinė grupė, spektaklio "Žiogas Zigmas Žalgirio mūšyje" kūrybinė grupė.

Jaunasis menininkas:
Rimas Sakalauskas už vaizdo projekcijas spektakliui "Kartu" ir operai "Kornetas",Vainius Sodeika už Karaliaus Ričardo II vaidmenį spektaklyje "Ričardas II: Post factum", Žadano vaidmenį spektaklyje "Kartu" ir vaidmenis spektaklyje "Barikados", režisierius Gediminas Šeduikis ir dirigentas Ričardas Šumila už operos "Jonas ir Greta" pastatymą.

Nacionalinė dramaturgija / lietuvių autoriaus kūrinio pastatymas:
spektaklio "Barikados" kūrėjai, Mindaugas Nastaravičius už pjeses "Demokratija" ir "Man netinka tavo kostiumas", spektaklis "Nebylys" pagal Juozą Tumą-Vaižgantą.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kiek kiaušinių suvalgote per Velykas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s