respublika.lt

Aukščiausios klasės duetas: S.Gordonas ir T.L.Vašington

(0)
Publikuota: 2017 liepos 24 08:50:34, Vaida ANDRIKONYTĖ
×
nuotr. 1 nuotr.
Toni Lin Vašington ir Sakso Gordono duetas kartu su „Luca Giordano Band“ žada galybę bliuzo bei R&B muzikos. Organizatorių nuotr.

Sprogstančiai galingą muzikos derinį į Lietuvą atveža garbinga Bostono bliuzo scenos dama Toni Lin Vašington (Toni Lynn Washington) kartu su amerikietiško R&B saksofono tradicijų tęsėju Saksu Gordonu (Sax Gordon) iš Detroito. Pagrindinis bei svarbiausias pasaulyje šio žanro saksofonininkas idealiai skamba su viena geriausių modernaus bliuzo dainininkių, neeilinių galių balso savininke T.L.Vašington, drauge sukurdami aukščiausios klasės soul ir R&B duetą.

 

Ištirpti priverčianti muzikos elito dama

Bliuzo, R&B, džiazo dainininkė ir dainų autorė Toni Lin Vašington iš Bostono šiemet švęs garbingą 80 metų jubiliejų! Ilgą ir legendomis apipintą scenos patirtį turinti atlikėja septynis kartus buvo nominuota "Blues Music Award", o 1999 m. "Boston Blue s Festival" pelnė apdovanojimą už viso gyvenimo pasiekimus. Keturis dešimtmečius besitęsianti dainininkės karjera yra tiesiogiai susijusi su R&B istorija, apimant turus ir pasirodymus su šio žanro muzikos gigantais Džeki Vilson (Jackie Wilson), duetu "Sam&Dave" bei kt.

Atlikėja 1992 m. kartu su Briusu Bersu (Bruce Bears) suformavo kolektyvą "Toni Lynn Washington Band", kuris greitai įtvirtino vienos stipriausių vietinių bliuzo ir R&B grupių reputaciją. Debiutinis albumas "Blues and Midnight" (1995 m.) sulaukė daugybės entuziastingų atsiliepimų, pelnė dvi "W.C.Handy Awards" nominacijas, "NAIRD Awards" apdovanojimuose "Soul Album of the Year" vardą ir užtikrino teisėtą vietą tarp moterų atlikėjų elito. Įrašas tapo tikra sensacija nacionalinėje arenoje - T.L.Vašington atsidūrė dėmesio centre ir buvo pripažinta didžiausiu vokaliniu lobiu bliuzo scenoje.

Ši scenos deivė visuomet žavi didingu, emocingu bei jausmingu vokalu, perkeliančiu klausytojus į ypatingą ir dvasingą vietą, kuri, pasak "Boston Magazine", "privers jus ištirpti". T.L.Vašington yra išleidusi keturis solinius albumus, o jos dar 1955 m. kartu su prodiuseriu Edvardu Franku (Edward Frank) įrašytas singlas "Dear Diary" pateko į muzikos hitų TOP-50.

Geidžiamiausias saksofono virtuozas


Saksas Gordonas yra vienas ryškiausių, niekam nuobodžiauti neleidžiančių saksofonininkų. Sukaupęs ilgametę patirtį ir pasižymėdamas neprilygstama energija, atlikėjas naujam gyvenimui prikelia bliuzą, jausmingas balades, soul, svingo muziką, įpučia gyvybę Amerikos R&B tradicijoms. Nepaprastai drąsus, ekstremaliai ekspresyvus bei rokeriškas jo saksofonas dažnai balansuoja ties nuostabaus chaoso riba.

S.Gordonas yra tarp geidžiamiausių saksofonininkų įrašų studijose, klubuose ir koncertų salėse visame pasaulyje. Jį galima išgirsti daugiau nei šimte kompaktinių plokštelių kartu su klasikinio bliuzo, džiazo ir R&B stiliaus atlikėjais. Nepaprastas gebėjimas "žaisti" stiliumi, primenančiu didžiuosius R&B saksofono meistrus, suteikė progą užimti solisto vietą muzikos legendų Čempiono Džeko Diurpi (Champion Jack Dupree), Džimio Makgrifo (Jimmy McGriff), Čarlio Brauno (Charles Brown), Paintopo Perkinso (Pinetop Perkins), Bilio Arnoldo (Billy Boy Arnold) ir Rosko Gordono (Rosco Gordon) įrašuose.

Penkis solinius albumus išleidusio S.Gordono šlovės lentyną puošia daugybė bliuzo muzikos apdovanojimų.


S.Gordono ir T.L.Vašington koncertai

Rugpjūčio 4 d. 19 val. Raudondvario dvaro kieme (Pilies takas 1, Raudondvaris)

Rugpjūčio 5 d. 20 val. klube "Ramybė" (Palanga)

Rugpjūčio 6 d. 19 val. VU Botanikos sodo Vingio skyriuje (Vilnius, M.K.Čiurlionio g.110)

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s