respublika.lt

A.Tautkus: norim su muzika parodyti jaukią vietelę miesto centre

(0)
Publikuota: 2019 birželio 18 15:06:44, Birutė Mačienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Legendinės grupės „Rondo“ vienas iš įkūrėjų, buvęs jos lyderis.Alvidas Tautkus. ATM KOMPANIJOS nuotr.

Antradienio vakarą muzika skambės šalia Šv. Gertrūdos bažnytėlės, jaukiame Marijonų vienuolyno kiemelyje, įsiterpusiame miesto centre tarp Laisvės alėjos ir J. Gruodžio gatvės. Čia prasideda renginių organizavimu besirūpinančios ATM kompanijos tradicinis vasaros koncertų ciklas „Birželio vakarai 2019“.

 

Ciklo programą pradės operos solistas Liudas Mikalauskas (bosas), muzikos gerbėjams puikiai pažįstamas iš daugybės operose sukurtų vaidmenų bei pasirodymų koncertuose, televizijos laidose. Vienuolyno kieme vyks L. Mikalausko autorinis vakaras, į kurį patekti bus sunkoka, nes bilietų jau nebelikę.
ELTA yra skelbusi, kad ATM kompanija „Birželio vakarams“ sakralinę erdvę yra „nusižiūrėjusi“ beveik prieš dešimtmetį. Ir per tą laiką subūrė muzikai ir būtent tai erdvei, kurioje ji skamba, ištikimą publiką.

„Džiaugiamės nuo pat pradžių radę bendrą kalbą su Marijonų vienuolyno vyresnybe. Stengiamės, kad mūsų renginiai būtų priderinti ir prie jaukius senovinius garsių Europos miestų kiemelius primenančios aplinkos bei prie architektūros joje. Gražiai sutariame su marijonais, tai kartu galime kauniečiams ar jų svečiams atskleisti miesto centre esančio kiemelio grožį.

Tikiu, kad daug kas šiaip tame kiemelyje dieną apsilanko. Tiksliau pasakius, perbėga jį trumpindami kelią iš Laisvės alėjos į J. Gruodžio gatvę, kur yra viešbutis, konservatorija, teismas. Tačiau vakaro aplinkoje, skambant muzikai, įsižiebus žibintams, Marijonų vienuolyno kiemelis įgauna visai kitą paskirtį ir kviečia pasvajoti, džiaugtis, grožėtis gyvenimu, romantiškai pavakaroti“, - naujienų agentūrai ELTA sakė Alvidas Tautkus – legendinės grupės „Rondo“ vienas iš įkūrėjų, buvęs jos lyderis.

Trečiadienį Marijonų vienuolyno kieme prie Šv. Gertrūdos bažnyčios savo pasirodymą rengia aktorius bei dainų atlikėjas Marius Jampolskis, ketvirtadienio vakarą – populiarus dainininkas Romas Dambrauskas.

„Birželio vakarai 2019“ publikai dar žada įsimintinų susitikimų ir su kitais menininkais. Tradicinio ATM kompanijos organizuoto vasaros koncertų ciklo programa bus baigta birželio 29-osios vakarą.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar esate patenkinti naudojamo banko paslaugomis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-1 +4 C

-2 +4 C

+1 +5 C

+1 +8 C

+5 +12 C

+2 +8 C

0-6 m/s

0-6 m/s

0-8 m/s