respublika.lt

Apdovanoti fotokonkurso „Lietuvos kariuomenė fotografijoje“ nugalėtojai

(0)
Publikuota: 2017 lapkričio 23 10:50:44, Jūratė Valančiūtė, Elta
×
nuotr. 2 nuotr.
Apdovanoti T. Dambrausko fotokonkurso „Lietuvos kariuomenė fotografijoje“ nugalėtojai. Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

Lietuvos kariuomenės atkūrimo 99-ųjų metų išvakarėse Valdovų rūmuose apdovanoti Tado Dambrausko fotokonkurso „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2016-2017“ nugalėtojai.

 

Geriausių nuotraukų autoriams apdovanojimus įteikė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas, specialius prizus nugalėtojams skyrė ir konkurso rėmėjai.

„Šios nuotraukos - tai mūsų kariuomenės gyvenimo, jos vystymosi, tobulėjimo ir modernėjimo metraštis. Ypač džiugina, kad nuotraukų autoriai, kaip ir nuotraukų herojai - ne vien lietuviai, bet ir mūsų sąjungininkų karių, dislokuotų Lietuvoje, fotografai. Tokiu būdu konkursas išauga iš Lietuvos kariuomenės fotografijos rėmų, - sakė ministras R. Karoblis. - Geras kadras atstoja ištisą pasakojimą, daug parodo ir paaiškina. Tad kiekvienam fotografui noriu palinkėti kuo daugiau gerų kadrų, budrios akies ir įdomių, jūsų fotoobjektyvų vertų įvykių“.

Tryliktą kartą Krašto apsaugos ministerijos surengtame konkurse dalyvavo 53 fotografai, pateikę beveik 600 nuotraukų. Šių metų konkursui darbų atsiuntė ir Lietuvoje dislokuoto tarptautinio NATO priešakinių pajėgų bataliono kontingentų fotografai. Darbus vertino ir geriausias rinko ekspertų komisija, vadovaujama Lietuvos kariuomenės vado gen. ltn. J. V. Žuko.

Nauja šių metų konkurse buvo ir tai, kad, be konkursinių nuotraukų, atspindinčių pastarųjų metų Lietuvos kariuomenės gyvenimą, buvo pristatyta ir speciali tema „Ukraina, 2014-2016 metai. Ginkluoto konflikto zona“. Tai Ukrainos gynybos ministerijos ir Ukrainos strateginės komunikacijos centro projektas „Kariuomenė. Atgimimas“.

Konkurso darbai buvo vertinami keturiose kategorijose, o jose apdovanota po 3 nugalėtojus.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar esate patenkinti naudojamo banko paslaugomis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-1 +4 C

-2 +4 C

+1 +5 C

+1 +8 C

+5 +12 C

+2 +8 C

0-6 m/s

0-6 m/s

0-8 m/s